Aanmelding voor hulp bij schulden

U kunt op verschillende plekken in de drie gemeenten terecht voor een gesprek met een schuldhulpverlener in de gemeente waar u woont.  U kunt zich hiervoor melden bij:

Baarn

Spreekuur Kredietbank Nederland in Baarn

Heeft u schulden en lukt het u niet (meer) om dit zelf op te lossen? Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen. In het gemeentehuis van Baarn (Stationsweg 18) houdt Kredietbank Nederland een spreekuur over schuldhulpverlening.

Inwoners van Baarn kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar spreekuur@kbnl.nl met vermelding van naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en burgerservicenummer. Lees meer op www.kredietbanknederland.nl

Bent u ondernemer en heeft u problematische schulden dan kunt u bij Zuidweg & Partners te Hilversum terecht voor een intakegesprek. U kunt hen bereiken op 035-5385350 (werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur) of meldt u aan via https://www.zuidweg-partners.nl/hulpaanvraag-formulier/.

Kijk voor meer informatie op www.zuidweg-partners.nl.

Bunschoten

Hoe werkt het?

Schuldhulpverlening verloopt via PLANgroep. U kunt PLANgroep van maandag tot en met vrijdag bereiken via 06 - 22 65 06 08 en/of via het Sociaal Team De Lingt.

Afspraak maken

In verband met de coronamaatregelen is schuldhulpconsulent Daniëlle van Giersbergen van PLANgroep op aangepaste tijden in het gemeentehuis aanwezig. Elke dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur is er inloopspreekuur. U kunt dan zonder afspraak terecht. Indien uw voorkeur uit gaat naar een ander moment, dient u van te voren een afspraak maken door te mailen naar bunschoten@plangroep.nl. U wordt verzocht zoveel mogelijk alleen naar een afspraak te komen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Voor schuldhulpverlening voor zelfstandigen werkt de gemeente Bunschoten samen met Zuidweg & Partners. U kunt hen bereiken op het nummer 035 - 538 53 50.

Heeft u als zelfstandige tijdelijke financiële problemen of wilt u uw bedrijf beëindigen (Bbz: Besluit bijstand zelfstandigen), dan kunt u met ons contact opnemen. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 035 - 609 34 11 of hou onze website goed in de gaten. 

Soest

Als u in Soest of Soesterberg woont dan kunt u terecht bij Schuldhulpverleners in het gemeentehuis Soest, Zorg Werk en Inkomen, Raadhuisplein 1, Soest.

Gebruik hiervoor het online formulier. De meldingsformulieren zijn vernieuwd. U ziet het logo van de gemeente Soest. Bent u inwoner van Bunschoten of Baarn? Dan kunt u dit formulier ook gebruiken. Uw melding komt op de juiste plek terecht. U kunt het formulier invullen met uw Digid of u kunt kiezen voor het formulier zonder uw DigiD.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 035- 609 3411.

Voor het online doorgeven van uw melding kunt u inloggen met uw DigiD-inlogcode. Heeft u nog geen inlog? Vraag dit aan op de website van DigiD